El Borge 2019

El Borge heeft een kleine 1000 inwoners en is een authentiek Andalusisch wit dorp waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en waar toeristen niet tot het vaste straatbeeld behoren.El Borge is een klein maar levendig dorp met open, aardige en behulpzame bewoners, die moeite zullen doen u te begrijpen ook al spreekt u geen Spaans. Er is een school, een muziekvereniging, een flamenco-schooltje en een Pena de Verdiales waar de kinderen les krijgen in de traditionele muziek en danssoort van de streek, de Verdiales. U vindt er wat supermarktjes, een bakker en slager, een viswinkel, een vogelparkje, een sportschool en een ruim gemeentelijk zwembad met een bewaakt peuterbad. Bij het fraaie zwembad van El Borge, dat van ca. half juni tot begin september geopend is, ligt een een grasveld met palmbomen en het typisch Spaans familie-restaurant van Pepe en Maria, waar streekgerechten worden bereid. 

 

Verslag van de reis:

Ons avontuur in Spanje was om door een ring te halen.

Het warme weer, de prachtige locatie in El Borge en het aangename gezelschap maakten deze reis tot een succes.

 

De eerste dag moesten we even wennen aan elkaar en het huis, maar al snel ging de energie stromen. De spirituele groei en bewustwording daalde neer daar op de berg.

De deelnemers konden zich goed openstellen en deden mee met volle overgave.

Het loslaten, de verwerking en de groei werd ingezet en opgenomen zoals het mocht zijn.

Tranen vloeiden, lachsalvo’s en heerlijk open gesprekken waren geweldig.

Het duurde in totaal een week, maar het was eigenlijk nog te kort.

 

Later in Nederland hebben we elkaar nogmaals ontmoet en je kon de intensiteit van de week nog merkbaar voelen. Zo mooi dat zelfs 2 liefdes koppels hier hun oorsprong hebben gevonden .